Årets superbørstere

Så er årets Superbørstere fundet for alle klinikområder. Det blev i år 4.d. fra Aabybro skole, 4. klasserne fra hhv. Skovsgaard, Thorup Klim og Saltum skoler, som vandt konkurrencen om at blive de klasser, der havde mest fremgang i tandbørstekonkurrencen for det enkelte klinikområde.

Alle 4. klasserne gennemgår et undervisningsforløb i tandbørstning. Projektet bliver præsenteret for forældrene ved det første forældremøde i klasserne umiddelbart efter sommerferien. Klasserne besøges to gange før jul og to gange efter jul.

 Billeder af tandbørster

- Vi gennemgår tandbørsteteknik. Børnene får smurt plakfarve på tænderne for at synliggøre, hvor bakteriebelægningerne sidder. Vi har så et system efter hvilket vi kan udregne et plaktal. Dette får børnene så med hjem på en seddel hver gang. Meningen er selvfølgelig, at der helst skal ske forbedring, så der er mindre plak, siger overtandlæge Karen Nysted Jensen.

Vinderne af Superbørsteprojektet, er den klasse, der har haft størst forbedring.

Præmien er en kurv med æbler, kakaomælk, popcorn og en DVD film, som klassen sammen kan hygge sig med.

Fakta

  • Alle 4. klasser i Jammerbugt Kommune deltager i Superbørsteprojektet for hvert tandklinikområde.
  • Projektet forløber over hele skoleåret og starter med en orientering til forældremødet på skolerne lige efter sommerferien.
  • Derefter undervises børnene på alle skoler i tandbørstning 3 - 4 gange i løbet af skoleåret.